Eftervård efter tatueringsborttagning

Blogg

Eftervårdsråd: Vad du bör undvika efter behandlingen

Eftervårdsråd: Vad du bör undvika efter behandlingen

Tatueringsborttagning med laser är den säkraste och effektivaste metoden för att ta bort tatueringar. För att få bästa möjliga resultat är det viktigt att följa våra rekommendationer gällande eftervård, samt vad som ska undvikas efter behandlingen.

  • Eftersom det bildas mycket värme i huden av laserbehandlingen som är den vanligaste orsaken till värmeblåsor, är det viktigt att inte utsätta huden och kroppen för mer värme. Därför ska man undvika att duscha varmt under de första 24 timmarna efter utfört behandling. Det är även viktigt att avstå från intensiv träning eller andra aktiviteter som kan orsaka svettningar i minst 48 timmar.
  • Med tanke på att huden är extra mottaglig för solskador under de första 4 veckorna efter utfört behandling, är det viktigt att inte utsätta det behandlade området för direkt solexponering under denna period. Det är även nödvändigt att alltid använda solskyddskräm med SPF50+, men också täcka området med kläder för ytterligare skydd.
  • Under den första veckan efter behandlingen ska man avstå från att bada i pooler p.g.a. klor som orsakar irritation i huden, havet och sjöar då vatten kan innehålla bakterier som orsakar infektion i huden. Huden är en självläkande organ, därför ska man låta huden sköta läkningsprocessen själv, även om det skulle uppstå värmeblåsor och sårskorpor.
  • Undvik att klia det behandlade området för att inte orsaka mer irritation i huden och använd inga starka hudvårdsprodukter med aktiva ingredienser i så som Retinol, olika typer av syror (AHA/BHA/PHA) samt C-vitamin.Avslutningsvis, smörj in huden med oparfymerad mjukgörande kräm som har reparerande effekt på huden och minskar klåda, Dr. Laser finns att köpa hos oss för stimulerad cellförnyelse i huden som bidrar till snabbare läkning.
  • Ge kroppen den tid den behöver för återhämtning, drick tillräckligt med vatten och använd kylpåsen som vi skickar med hem för att kyla huden och dämpa värmen samt svullnaden.

Stötta kroppen för en effektiv läkning genom att följa våra rekommendationer.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA