tatueringsborttagning med laser

Blogg

Kan ni behandla mörkare hudtyper?

Kan ni behandla mörkare hudtyper?

Ja, det är möjligt att behandla mörkare hudtyper med laser för tatueringsborttagning, men det är generellt långsammare läkningsprocess och det kräver extra försiktighet för att undvika pigmentförändringar eller ärrbildning.

Mörkare hudtyper innehåller mer melanin, vilket gör att huden kan absorbera mer av laserns energi Det används ofta lasrar med längre våglängder, som nd:Yag laser på 1064 nm, eftersom dessa våglängder penetrerar djupare i huden och absorberas mindre av melaninet, vilket minskar risken för hudskador. Hos mörkare hudtyper finns en större risk för hyperpigmentering (mörkare fläckar) eller hypopigmentering (ljusare fläckar) efter laserbehandling. Därför är det viktigt att använda rätt typ av laser och att behandlingen utförs av erfarna laserspecialister som kan justera inställningarna efter din hudtyp.

Personer med mörkare hudtyper kan behöva fler behandlingar än ljusare hud eftersom lägre energinivåer ofta används för att minimera risken för hudskador. Det innebär att det kan ta längre tid och kräver fler behandlingar för att uppnå det resultat man önskar från behandlingen.

Vi rekommenderar att man bokar en konsultation innan behandlingen påbörjas så att vi kan kolla på din hud och tatueringen på plats för att kunna bedöma om vi kan utföra behandlingen.Så sammanfattningsvis går det att behandla mörkare hudtyper med laser för tatueringsborttagning, men man får ha i åtanke med riskerna som finns att behandla mörkare hudtyper.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA