Bedövningskräm för tatuering

Blogg

Bedövningskräm inför behandlingen

Bedövningskräm inför behandlingen

Om du känner oro för att behandlingen ska göra ont, finns det lösningar. Många av våra kunder använder bedövningskräm för att minska obehaget under behandlingen. De vanligaste krämerna som används är Emla- och Tapinkräm, men det finns även andra alternativ att köpa online.

Bedövningskrämen använder man genom att stryka på ett tjockt lager kräm som täcker hela tatueringen. Därefter plastar man in tatueringen med vanlig hushållsplastfolie och tejpar längst med alla kanter så att det blir lufttätt. Precis innan behandlingen får man sedan tvätta bort krämen. Bedövningskrämen brukar vanligtvis minska obehaget med cirka 30-60% och den har ingen negativ påverkan på resultatet.

På alla våra kliniker använder vi dessutom kylmaskiner för att ytterligare lindra obehaget. Vi kyler huden före, under och efter behandlingen. Efter behandlingen får du en återanvändbar kylpåse som hjälper till att minska risken för blåsor och kan vara behaglig om området känns ömt. De flesta upplever ingen smärta efter behandlingen, utan det är främst under själva behandlingen som man kan känna ett obehag.

 

Observera att vi, på grund av strikta regler för läkemedel, varken kan rekommendera eller tillhandahålla bedövningskräm.

hero-pattern

Prata med oss i chatten?

Bild till CTA